În perioada 3-7 august 2020 a avut loc cea de-a doua ediție a Școlii de vară „Viitorul este pro-viață”, anul acesta desfășurată în mediul online.

Școala de vară a fost organizată de către asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață și s-a adresat formării adolescenților și tinerilor pe problematica pro-viață.

La Școala de vară au participat 20 de tineri din diferite zone ale țării. În cadrul evenimentului, aceștia au luat parte la conferințe, ateliere pe teme pro-viață și dezbateri, pentru a afla informații și a deprinde modalități de lucru. Participanții au înțeles importanța temelor pro-viață pentru ei înșiși și pentru societate, necesitatea apărării lor și, prin implicare activă și prin dezvoltarea de proiecte, necesitatea de a crea o cultură publică a vieții și a valorilor creștine.

Școala de vară le-a oferit participanților ocazia de a întâlni tineri cu preocupări și valori morale similare.

Prezentăm câteva mărturii ale participanților despre Școala de vară online ,,Viitorul este pro-viață” 2020:

Școala de vară „Viitorul este pro-viata” vine pentru a reuni persoane cu aceleași viziuni despre viață și lume. Este o experiență unică, câteva zile în care se zidește o temelie prin muncă în echipă, cunoștințe noi dobândite și prin atmosfera care inspiră bucurie și curaj celor care doresc să lupte pentru viață, pentru femeile in criza de sarcina.

Dimitria, studentă, Suceava

Despre greutățile femeilor în criză de sarcină auzisem mai demult, dar nu știam că există cineva care se implică atât de activ să le ajute, cum sunt cei de la România pentru viață. Anul acesta m-am înscris la școala de vară „Viitorul este pro-viață” și am aflat mai multe despre cum putem ajuta copiii din burtică și pe mămicile lor. Am adus în prim planul conștiinței ceea ce cu toții știm, dar adesea rămâne stingher în conștiință, mai ales când este vorba despre dezbateri publice: pruncul trăiește de la concepție. Fiecare din noi existăm din momentul concepției, nu de când am făcut trei luni în burtica mamei sau de când părăsim burtica ei și ne naștem. Am înțeles mai clar ce este criza de sarcină și că nu e firesc să fim indiferenți când o femeie însărcinată trece prin criză de sarcină: mamele întâmpină multe obstacole până la naștere, iar noi le putem fi alături. Am întâlnit oameni minunați, cu experiență mare și un suflet și mai mare. Și tu poți salva o mica viață! Nu uita, este o viață!

Alexandra, absolventă liceu, Câmpina

Participarea la Școala de vară „Viitorul este pro-viață” a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. A fost și prima activitate de acest fel la care am participat. Mi-am pus niște baze solide în domeniul care mă pasionează, prin munca și dedicarea mentorilor noștri. Am prins mult, mult mai mult curaj pentru a vorbi în public. Am fost de asemenea susținută de toți colegii participanți. Fără să exagerez, a fost pentru prima data în viața mea când m-am simțit eu însămi și acceptată 100% într-un colectiv. Post spune că am avut ocazia să întâlnesc cei mai calzi oameni. După această experiență rămân cu una dintre cele mai frumoase amintiri, cu senzația de a-mi dori să o pot repeta oricând. De asemenea, după participarea la această școală de vară, am realizat că vreau să mă implic mult mai activ și că acest lucru aș dori să îl fac în viață, dacă va fi voia lui Dumnezeu.

Teodora, studentă, Câmpina

Participarea la Școala de Vară „Viitorul este pro-viață” a fost o experiență plăcută. Pentru mine, a fost un început bun și nădăjduiesc să pun în practică lucrurile pe care le-am deprins în cadrul școlii de vară și să putem discuta despre ele în cadrul evenimentelor viitoare.

Lucian, student, Iași

Sursă: Studenți pentru viață