Vă invităm să urmăriți înregistrarea webinarului din 17 iunie susținut de Lavinia Stan, mamă a 6 copii și coach parental, despre cum organizăm sesiuni de comunicare în familie.

Principalele idei transmise de Lavinia:

„Comunicarea trebuie să fie sistematică, nu doar în situații de criză.”

„Comunicarea înseamnă conexiune și ascultare.”

„Pentru ca o persoana să nu se închidă în timpul unei discuții nu trebuie întreruptă, judecată iar ceilalți nu trebuie să tragă concluziile pentru ea, sau să dea sentințe.”

„Atunci când este vorba de o discuție din care pot ieși tensiuni, aceasta trebuie sa aibă loc într-un spațiu neutru (o cafenea, un restaurant) deoarece tensiunea va rămâne în locul respectiv care va fi asociat cu cearta respectivă. Dacă discuția ar avea loc în sufragerie, de exemplu, aceasta va reprezenta în viitor o atmosfera neplăcuta și tensionată.”

„Un moment propice comunicării este în vacanța, atunci când membrii familiei sunt relaxați iar familia poate ieși din rutină.”

„Pentru a menține o energie pozitivă în familie trebuie ca membrii acesteia să își transmită validare și apreciere.” („Văd efortul tău.”)

„Trebuie ca întotdeauna să se pună accent pe părțile bune ale unei relații, NU părțile rele căci o dată scoase la suprafață lucrurile înfloresc (o emoție negativă va avea un impact 12 ori mai puternic decât una pozitivă).”

„Într-o confruntare pentru a goli tensiunea acumulată fiecare trebuie să se descarce și sa spună ce are de zis până la capăt.”

„În final, pentru a crea o atmosferă de comunicare este nevoie de timp și de cât mai multă practică.”

Suntem LIVE cu Lavinia Stan. Vorbim despre cum organizăm sesiunile de comunicare în familie. Așteptăm întrebările voastre. Vă invităm să faceți o faptă bună: sprijiniți campania „Redăm speranța pentru amândoi” pentru noul centru de consiliere în criza de sarcină Sfânta Elena din București1. Setați o donație lunară recurentă de 10 RON/3€/3$ în conturile de mai jos:Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familieiCod fiscal: 36913780Conturi:RO79RNCB0082153361040001 LEIRO52RNCB0082153361040002 EURORO25RNCB0082153361040003 USD2. Donați ziua de naștere pentru deschiderea noului centru prin platforma Galantom: https://centrulalexandra.galantom.ro/event-projects/view…;3. Redirecționați 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, prin completarea formularului 230 până la 30 iunie 2020. Formularul este disponibil aici: https://centrulalexandra.ro/…/2020/04/230_OPANAF_50_2019.pdf4. Donați cu cardul prin aplicați Mobilpay, dând click pe acest link: https://secure.mobilpay.ro/buy-product/1ataq5er5. Donați prin Paypal folosind acest link: http://paypal.me/centrulalexandra

Publicată de România pentru viață pe Miercuri, 17 iunie 2020