Sunteți părinte, profesor, educator, coordonator de activități cu copiii și vreți să dezvoltați în mod profesionist ateliere de povestit și alte activități cu copiii? Dacă răspunsul este „da”, vă invităm la trainingul Formarea pentru ateliere de povestit „Spune-mi o poveste” și alte activități cu copiii.

Perioada: 15-17 noiembrie

Loc de desfășurare: Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, București

Organizator: Asociația România pentru viață

Trainingul va fi susținut de Adriana Ene, realizatoare emisiunii „Bucuria poveștilor” de la Radio Trinitas, Veronica Iani, autoarea cărților „Bebe. O poveste din burtică”, „Ioana. O poveste despre Sindromul Down.”, „Tudor. O poveste despre adopție”, Ioana Revnic, profesoară de limba și literatura română în cadrul Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, și specialiști în educație, educația copiilor cu dizabilități, grafică și management.

Cursul este gratuit, iar cazarea celor care nu sunt din București se face pe cont propriu.

Înscrierea se face prin trimiterea unui dosar de înscriere alcătuit din CV personal și scrisoare de intenție pe adresa de mail romaniapentruviata@gmail.com.

Înscrierile se fac până pe 10 noiembrie 2019.

Formare pentru ateliere de povestit și alte activități cu copiii

15-16 noiembrie 2019, Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, București

Program

Vineri, 15 noiembrie

14.30 Alexandra Nadane, Președinte RPV, Mesaj de bun venit

14.45-15.45 Mona Șerbănescu, De ce educația caracterului este esențială?

15.45-16.00 Pauză

16.00-17.45 Alexandra Mihailciuc și Andrei Tache, Cum realizez un afiș pentru atelierele de povestit și activități cu copiii?

17.45-18.00 Pauză

18.00-18.45 Eliza-Maria Cloțea, Activități cu și pentru adolescenți

18.45-19.00 Pauză

19.00-20.30 Ileana Machidon, Atelier de exerciții și jocuri teatrale

Sâmbătă, 16 noiembrie

9.00-11.00 Veronica Iani, Prezentarea cărților din colecția „Fiecare viață este un dar”

11.00-11.15 Pauză

11.15-13.15 Adriana Ene, De unde începe povestea? – Atelier de storytelling pentru adulți

13.15-14.15 Masa de prânz

14.15-15.15 Alexandra Nadane, Aspecte organizatorice ale atelierelor de povestit și alte activități cu copiii

15.15-16.00 Ioana Revnic, Cum alegem cartea și cum creăm scenariul de desfășurarea a atelierului?

16.00 – Încheiere, socializare în oraș

VorbitoriMona ȘERBĂNESCU

Profesor de limba și literatura română, a înființat Grădinița Arc-en-Ciel și Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” . În prezent este Președinte și Director General al Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”.

Eliza-Maria CLOȚEA

Studentă la Medicină în anul VI și Președintele Asociației Studenți pentru viață.

Adriana ENE

Jurnalistă de mai bine de 16 ani în presa audio-vizuală și realizatoare a emisiunii „Bucuria Poveștilor” de la Radio Trinitas și Trinitas TV.

Contrar ideii că poveștile sunt apanajul copilăriei, storytelling-ul este cea mai eficientă și des utilizată metodă sau formă de comunicare, atunci când vorbim despre prezentări bussines, susținerea unui discurs, promovarea unui eveniment sau a unui produs. Totul pornește de la arta, măiestria de a transmite mesajul, de a provoca imaginația auditoriului, de a reuși să imprimi dinamismul și perspectiva necesare pentru a deveni o poveste de succes. Capacitatea de a te conecta cu receptorii mesajului, dar și cu tine însuți, reprezintă o latură esențială a storytelling-ului din care nu putem omite faptul că: terapia prin poveste pornește chiar din momentul în care asculți sau spui povestea respectivă.

Veronica IANI

Autoarea cărților din colecția „Fiecare viață este un dar”: „Bebe. O poveste din burtică”, „Ioana. O poveste despre Sindromul Down”, „Tudor. O poveste despre adopție” și „Copilăria. O poveste despre bucurie”.

Vă plac provocările? A face un atelier de lectură cu povești care abordează subiecte mai delicate, cum ar fi Sindromul Down, adopția, viața copilului nenăscut, chiar este o provocare. Dar, așa cum spune Luca, personaj din cartea „Ioana. O poveste despre Sindromul Down”, cu cât încercarea este mai grea, cu atât satisfacția este mai mare. Vă aștept, printre altele, cu povești emoționante despre reacțiile copiilor de la atelierele care s-au ținut cu cărțile din colecția „Fiecare viață este un dar”.

Ileana MACHIDON

Profesor de teatru și canto popular la Clubul Copiilor din Curtea de Argeș.

Joaca este poate cea mai spontană formă de manifestare a ludicului din om. Ghidată si organizată, aceasta devine joc. Prin practicarea jocurilor se dezvolta acele tehnici si aptitudini personale necesare rezolvării sale. Memoria, creativitatea, imaginația, atenția, inventivitatea, ingeniozitatea pot fi stimulate prin intermediul exercițiilor si jocurilor specifice. Dincolo de pregătirea pentru scena sau de ceea ce numim talent, implicarea si dorinta de experimentare dau măsura dezvoltării noastre personale.

Alexandra MIHAILCIUC

Arhitect al Laboratorului de arhitectură Prodid, coordonator al Programului Cultural „Batem fierul la conac!”, „meşterand” al Şcolii de Fotopoetică, activator comunitar şi plămăditor de proiecte pentru oameni-patrimoniu-oraş.

Alexandra NADANE

A absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice la SNSPA și două programe de master: Consiliere în asistență socială (Universitatea din București) și Managementul proiectelor ( SNSPA). În 2013 a înființat Asociația Studenți pentru viață, iar în prezent este Președintele Asociației România pentru viață.

Ioana REVNIC

Profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, autoare a site-ului www.bunatate.ro și povestitor în cadrul atelierelor „Spune-mi o poveste”.

Un atelier de povești cu folos înseamnă, întâi de toate, o bună organizare a acestuia: de la alegerea poveștii sau de la amenajarea spațiului în care se spun povești, până la activitățile pe care le putem face cu cei mici, pornind de la istoriile povestite.

Vom descoperi împreună UNDE, CÂND, CUM, DE CE organizăm Atelierele „Spune-mi o poveste”; CE se poate face în cadrul acestora; și CARE este specificul lor.

Andrei TACHE

Designer grafic. A absolvit Liceul German „Goethe”și Facultatea de Arhitectură a Universității din București; A fondat Fabrica de design.

„Spune-mi o poveste!” Atelier de povești cu folos / Revista „Pentru viață” nr. 8, Primăvara 2019

Spune-mi o poveste! – Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”