Sursă: alexandranadane.ro

Ce ați face dacă cineva v-ar întreba: sunt însărcinată, copilul are risc de deces imediat după naștere, va orbi la câteva luni, va fi diagnosticat cu autism la 4 ani, va face crize de 30 de ori pe zi – ce să fac?

Să fim sinceri, în România celor mai mult de 23 de milioane de avorturi, majoritatea răspunsurilor ar fi: avort.

Kodi Lee are 22 de ani, a trecut printr-o operație care i-a salvat viața la 5 zile după naștere, a orbit la trei luni, a fost diagnosticat cu autism la patru ani și face 30 de crize pe zi.

Când Kodi a început să cânte pe scena America’s Got Talent, totul s-a transformat în jurul lui: șoc, bucurie, apreciere instantanee pentru talentul lui.

După câteva secunde de cântat au început aplauzele, iar la jumătatea piesei sala era deja în picioare. O parte din membrii juriului își ștergeau lacrimile, iar pe chipurile spectatorilor se citea gândul: „Wow, cum, e posibil asta? Un copil nevăzător și cu autism să cânte așa?”

La sfârșit, cu o sală întreagă în lacrimi, Golden buzz-ul a venit firesc.

Am plâns și eu văzând clipul și primele gânduri au fost:

Doamne, cum ar fi dacă am primi vestea că se va naște un copil nevăzător și cu autism cu aceeași dragoste cu care este primit acum Kodi, nevăzător și cu autism?

Cum ar fi să purtăm fiecare copil pe brațele dragostei noastre, așa cum mii de oameni au susținut prin aplauze cântecul lui Kodi, iar în două zile de la apariția pe youtube mai mult de 17 milioane de oameni au văzut interpretarea lui doar pe acest portal și mai mult de 50.000 au lăsat aici comentarii?

Cum ar fi să recunoaștem darurile extraordinare cu care fiecare copil vine în lume? Un doctor specialist în autism a declarat în legătură cu prestația lui Kodi că fiecare copil cu autism are calități extraordinare, dar de ce le mai multe ori ele nu sunt descoperite și nu sunt dezvoltate.

Cea care s-a luptat pentru a-i cultiva talentul este mama lui, Tina Lee.

Ea a spus: „Când asculta muzică, ochii lui se făceau mari și începea să cânte și atunci am realizat, cu lacrimi în ochi, că este un entertainer. Datorită muzicii, a putut să reziste în această lume. Pentru că, atunci când ești autist, este dificil să faci ceea ce face toată lumea. Muzica, practic, i-a salvat viața”.

Simon Cowell, unul dintre jurații America’s Got Talent, a declarat: „O să-mi amintesc acest moment tot restul vieții”.

Kodi a reușit să schimbe inima multor oameni față de copiii care se nasc cu dizabilități, mama lui s-a zbătut foarte mult pentru a-l sprijini, jurații și publicul de la America’s Got Talent i-au dat Golden Buzz și au făcut ca poveste lui să devină cunoscută.

Dacă urmăriți primul moment în care Kodi intră în scenă veți vedea o prezență curajoasă, senină, dar care nu anunță neapărat explozia de talent și bucurie care va urma. La fel se întâmplă cu fiecare copil nenăscut despre care noi avem temeri și incertitudini. Nu știm niciodată ce va deveni, unde va ajunge și câți oameni va face fericiți.

Kodi mai are un frate și o soră. Fratele lui a scris pe Instagram: „tu ești cel mai bun frate mai mare pe care l-ar putea avea cineva, m-ai inspirat și ești modelul meu în viață”.

Kodi – apropo, are un site https://www.kodileerocks.com/ cu activitatea lui muzicală, care este foarte amplă și complexă, cântă la șase instrumente, dansează – este un răspuns viu la întrebarea cu care am început acest articol.

Dacă acum 22 de ani și câteva luni părinții lui ar fi zis: nu se merită să trăiască acest copil, va fi orb și cu autism, nimeni nu ar fi știut cine este Kodi. Așa cum nu știm ce a pus Dumnezeu în niciun copil dintre cei a căror viață a fost luată înainte de a se naște.

Tinei și soțului ei, lui Kodi, fraților lui: mulțumim, ne demonstrați fără tăgadă că fiecare viață este un dar unic și infinit de prețios!