Deci, iată-l pe tânăr. Numele lui este Phin, are 18 ani, nu a făcut niciodată sex și nici nu plănuiește să facă acest lucru până ce nu se căsătorește. Nu, nu este deloc urât și pare că a mai avut întâlniri cu fete. El își explică foarte bine alegerea într-un articol din ziarul Guardian (inițial acest articol a fost publicat în revista școlii), așa că îl las să vă povestească el restul.

“A anticipa este minunat. Sincer, mă mir care o fi problema cu așteptatul, de ce ne gândim că totul trebuie să se întâmple așa repede. Fast food, bronz rapid, sex imediat. Sunt destul de sigur că majoritatea oamenilor care mă cunosc știu și că sunt virgin. Presupun că e o etichetă pe care o port în ultimii ani și chiar nu mă deranjează. Totuși, faptul că am ales de bună voie să fiu virgin îi uimește pe unii, iar pe alții chiar îi irită.

Acum, în acest punct, presupun că unii băieți s-ar plânge la gândul de a nu face sex până la vârsta de 18 ani și da, recunosc că poate fi destul de dificil de împlinit. Au existat momente în care am avut îndoieli în privința deciziei mele și mi-aș fi dorit să urc în camera mea cu o fata, dar de ce nu am făcut așa? Ei bine, răspunsul este simplu. Vreau să fac sex cu o singură femeie în viața mea, cu una pe care să o iubesc și cu care să-mi doresc să petrec alături restul vieții. Trebuie să recunosc că sunt un romantic de modă veche și acest lucru are probabil rădăcini în credința mea creștină, dar cu toate acestea este o alegere personală.

Eu cred că sexul este un simbol extraordinar de puternic al iubirii dintre două persoane. Gândește-te la sex ca la un lipici. Odată ce ai făcut sex cu alte persoane, rămâi conectat la ele din punct de vedere fizic și emoțional. Dacă rupi legătura, acea sfâșiere va lăsa cicatrici acolo unde a fost odată lipici. Acesta este motivul pentru care sexul la întâmplare pur si simplu nu merge. Chiar nu merge! Trebuie doar să vezi filmul Friends with Benefits pentru a observa ce spun (crede-mă! E un film de calitate!). Cred că este bine să ai o relație sexuală cu cineva cu care te-ai căsători  și, împotriva celor crezute de prietenii mei, poți să ai o prietenie chiar foarte bună cu o fată fără să faci sex cu ea.

Aceasta mă duce cu gândul la o concepție greșită despre prietenie și sex. Recent, stăteam de vorbă cu un prieten de-al meu și el m-a întrebat: “Ți-ai cumpăra o mașina fără să faci un test de conducere mai întâi?”. Prima mea reacție a fost să râd dar apoi m-a luat prin surprindere prostia din atitudinea lui față de sex. În principiu, el încerca să-mi spună că singurul argument pentru care sunt bune relațiile, este sexul. Funcția unei mașini este de a merge pe străzi, așadar, o relație este bună numai ca să-ți aducă plăcere sexuală. Analogia cu mașina are niște capcane uriașe. Dacă ar fi să continui analogia cu mașina, aș alege ca partenera mea să fie un Ferrari nou și strălucitor, decât un Volvo puțin cam epuizat, luat la mâna a patra…Cred că te-ai prins la ce mă refer!

Lucrurile se schimbă în țara noastră în ceea ce privește atitudinea despre sex printre tinerii de vârsta noastră. Am făcut cercetări și așteptam să găsesc statistici șocante despre creșterea activității sexuale printre tinerii britanici, dar ce am aflat m-a uimit. Din ce în ce mai mulți tineri aleg abstinența. Nu mai puțin de 27% din tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-24 de ani nu au întreținut niciun fel de raport sexual vreodată, în 2011. Procentul de tineri care nu au avut niciodată vreun contact sexual a crescut față de 2002 când numai 22% dintre tineri erau virgini. Până la urmă, se pare că nu sunt singurul nebun.

Deci, pentru toți cei care citesc acest articol și care nu au făcut niciodată sex și se simt constrânși să facă sex doar pentru că “toată lumea face” le zic să nu o facă încă. De cele mai multe ori oamenii mint în legătură cu ce au făcut în weekend cu prietenul/prietena. De cele mai multe ori această viață sexuală incredibilă cu care prietenii tăi se laudă, nici nu există. Viața nu este întotdeauna pentru a fi primul: nu te grăbi, ia-ți tot timpul din lume.

Traducere: Mihaela Bîrsan

MercatornNet, 18 iulie 2014