Pablo Escobar este, probabil, cel mai cunoscut traficant de droguri din lume. Când a atins vârful „carierei” sale deținea 80% din traficul de cocaină din SUA. A ajuns la acest „record” omorând pe alții și făcând mult rău oamenilor.

Victoria Eugenia Henao, fosta soție a lui Pablo Escobar, a vorbit despre experiența dureroasă a avortului într-o carte autobiografică pe care a publicat-o de curând. La 14 ani Escobar a violat-o și apoi a forțat-o să facă avort pentru că rămăsese însărcinată:

„A trebuit să adun mult curaj pentru a dezvălui un secret pe care îl port cu mine de 44 de ani. Nu eram pregătită, nu puteam să înțeleg ce înseamnă acel contact puternic și intim la acea vreme. Câteva săptămâni mai târziu am început să mă simt ciudat, dar nu îmi imaginam că pot fi gravidă.”

După aflarea veștii că este însărcinată, Escobar a dus-o forțat să facă avort. Acest avort a afectat-o pentru tot restul vieții. A durat ani de zile să-și revină psihic și a cerut ajutorul unui psiholog.

La fel ca multe alte femei a crezut că va duce cu ea în mormânt această durere și nu va ajunge să o spună nimănui. În cele din urmă și-a găsit curajul să le spună celor doi copii ai ei, pe care i-a născut după avort. Iar copiii au sfătuit-o să publice ceea ce i s-a întâmplat în cartea autobiografică.

Pentru unele femeie care au trecut prin trauma avortului este de mare ajutor mărturisirea acestei traume, unui preot, unui psiholog, cuiva din familie, iar uneori chiar public.

În special femeile care doresc să prevină pe alte femei despre consecințele avortului își publică mărturiile. În SUA, există mai multe saituri dedicate exclusiv acestor mărturii. Iată, de exemplu, un sait de nișă, realizat de mame din Marea Britanie care luptă pentru libertatea de a consilia femeile în jurul clinicilor de avort, iar pe sait se găsesc mărturii ale femeilor care au beneficiat de acest tip de consiliere: https://behereforme.org .

Sursă: alexandranadane.ro