Sursă: Studenți pentru viață

„Mă numesc Georgeta Bucur şi sunt preşedinta Asociaţiei Down Plus, Bucureşti. Dar înainte de a fi preşedinte sau de a îndeplini orice altă funcţie, sunt mamă. Sunt mamă a 41 de tineri cu sindrom Down, înscrişi în asociaţie. Misiunea mea a pornit de la fiul meu în vârstă de 17 ani. După naştere, a fost diagnosticat cu Sindromul Down şi am ştiut încă de atunci că trebuie să lupt pentru ca normalitatea să nu fie un concept  nesigur în viaţa lui. Pornind de la aceasta, am constat că schimbarea trebuie să se producă în această societate. Aşa că,  prin iubire şi dedicare a luat naştere Asociaţia Down Plus, Bucureşti.

În prezent, avem 41 de tineri cu Sindrom Down înscrişi în asociaţie şi organizăm activităţi zilnice atât culturale, cât şi sportive.

De-a lungul timpului, am învăţat că datorită lor poţi să-ţi schimbi în permanenţă perspectiva asupra vieţii şi că limite nu există. Singurii care impunem limite suntem noi. Am învăţat că iubirea se oferă necondiţionat, fără a aştepta nimic în schimb, că ajutorul pe care-l oferim celorlalţi poate fi vital şi că schimbarea stă în fiecare dintre noi. Am învăţat că sufletul curat şi bunătatea ne poate duce mai departe. Aceşti copii sunt plini de iubire, de tandreţe, sunt atenţi la detalii şi pot avea nenumărate abilităţi şi talente, dacă stăm şi urmărim.

Prin activităţile noastre diverse, am constatat că fiecare beneficiar al asociaţiei ne poate surprinde. Unii dintre ei sunt extraordinari de talentaţi la sporturi, alţii la activităţi culturale, alţii la activităţi de desen- modelat-decorat.

Viaţa alături de o persoană cu Sindrom Down este întotdeauna interesantă şi incitantă. Fiecare zi este diferită, fiecare moment poate aduce o nouă lecţie. Cheia este să nu privim diferenţele dintre noi ca pe ceva neplăcut, ci care pe o şansă de a trăi viaţa într-o altă manieră.

De asemenea, aş dori să completez şi cu faptul că poate puţini dintre dumneavoastră ştiţi că zilele acestea au avut loc la Abu Dhabi Jocurile Mondiale Special Olimpics, dedicate persoanelor cu dizabilităţi, iar ţara noastră a fost reprezentată de un lot de 37 de persoane cu dizabilităţi intelectuale, iar aceştia s-au întors ieri în ţară plini de medalii. Au dat dovadă, prin acest lucru, că duc o luptă cu ei înşişi, cu această viaţă, pentru a dovedi nou, tuturor, că prin multă perseverenţă şi mult efort se poate reuşi.

Vă mulţumesc.”