AlexandraNadane.ro

Astăzi am avut primul modul de educație pentru viață în „Tabăra din inima satului” organizată la Marga de Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Centrul Moniom și ATOR Banatul de Munte.

Tema primului modul a fost: „Învață să protejezi viața” și a inclus o dezbatere pro/contra păstrării castității, informații despre relațiile toxice și relațiile sănătoase, criza de sarcină, impactul negativ al pornografiei asupra femeilor și bărbaților.

Atelierul s-a încheiat cu un exercițiu. Participanții au primit o foaie de hârtie pe care au notat două puncte: primul cu vârsta de acum și al doilea cu vârsta pe care o vor avea peste 20 de ani. Între cele două puncte și-au desenat drumul vieții cu obiectivele pe care și le propun în următorii 20 de ani.

În a doua etapă a exercițiului, participanții au fost invitați să ia in considerare că în drumul vieții lor a intervenit una dintre următoarele situații:

  • la 17 ani fumezi și nu reușești să te lași;
  • la 18 ani ai rămas însărcinată (pentru fete) / prietena ta a rămas însărcinată (pentru băieți);
  • la 20 ani ești dependent de droguri;
  • la 16 ani ai încercat să te sinucizi, nu ai reușit, dar ai rămas cu o stare depresivă.

Următoarea cerință primită de participanți a fost să își redeseneze drumul vieții între cele două vârste, menționând modificările generate de apariția uneia dintre aceste situații și de opțiunile alese.
În final cei care au dorit au vorbit despre experiența din timpul exercițiului.